Düğün mekanını seçerken...
Düğün mekanın belirlenmesi ve ortama uygun organizasyonun yapılması günün en önemli kararlarından bir tanesi, ne de olsa evlendiğiniz günü düğününüzle hatırlayacaksınız! Deniz kenarında gün batımı ile beraber veya kır içinde doğanın tüm elektriğinizi çektiği şehir hayatını kısa bir an da olsa uzaklaştıran yemyeşil bir mekanda “evet” demek...
Mekanınıza karar verip organizasyon işleriyle kendiniz ilgilenebileceğiniz gibi mekan seçimi ile beraber düğününüzü başından sonuna kadar bu konuda profesyonel organizasyon firmalarına da bırakabilirsiniz.
Organizasyon derken;
Düğünde ağırlama gerçekten de düğününüzün en önemli bölümünü oluşturur. Davetlilerin üzerinde en çok konuşacakları konu budur. Mekan, masa düzeni, yiyecekler, muzik, dans hakkında herkes birşeyler soyleyecektir, Unutmayın, en çok hatırlanan düğünler ve resepsiyonlar samimi ve eğlenceli olanlardır. Misafirleriniz de sizlerin bu mutlu gününüzde güzel yiyecekler, içeceklerle , müzik dinleyerek veya dans ederek güzel bir gün geçirmek isterler.Güzel yemek için biraz masrafa girmek gerekebilir belki ama sonuçta herkes için keyifli ve hatırlanan bir düğün olması güzel olmaz mı?
Resepsiyon mekanını ziyaretinizde, ilgili müdürle görüşürken birkaç noktaya dikkat etmeniz iyi olacaktır;
ilk önce sizin tarihinizde uygun olup olmadıkları. İkinci olarak her misafir için nekadar ödemek zorunda olduğunuzu sormalısınız, bütçenizi aşan bir mekanla görüşmeniz size zaman kaybettirir. Elbette beyninzin bir bölümü ne kaçırdığınızı görmek isteyecektir, ancak bir yeri çok beğendiyseniz ve orası bütçenizi çok zorluyorsa, yeni evlenecek bir çift olarak bu konuda dikkatli olmalısınız. Ne de olsa karşınızda kabarık bir liste sizi bekliyor.
Eğer düğününüz için bir açık hava organizasyonuna karar verdiyseniz, düşünmeniz gereken birkaç ayrıntı olacak..
- Mekanda kaç misafir ağırlanabiliyor (birçokları için limitler söz konusudur, veya bazıları için minimum bir sayı olması gereklidir)
- Ne tür içecek seçenekleri var. Tam bir açık bar, daha maliyetli olacaktır, fakat şarap ve rakı gibi alkollü içki türü ile kısıtlanmış bir seçenek düşünülebilir veya birtakım önceden hazırlanmış karışım içkiler de fiyatı düşürecektir.
- Genelde bu gibi yerler için bahşişi de hesaba katmak gerekebilir. Bazı mekanlar bahşişi otomatik olarak hesaba dahil ederler (yaklaşık 18-20% oranlarında).
- Büfe tarzı her zaman oturmalı resepsiyondan daha ekonomik olabilir. (Büfe tarzında yiyecek çeşit ini azaltıp artırabilirsiniz)
- Hangi saatlerde resepsiyon devam edecek? Uzayabilir mi? Ekstra zaman için ne kadar para ödemem gerekir?
- Vegeteryan ve/veya diyet menu sunulabiliyor mu? (Bu genellkle oturmalı resepsiyonlarda söz konusu olabiliyor. Tabi ki tamamen vegeteryan menu sunulması istenemez ama iki farklı menu seçeneği oluşturulabilir. Bu konu işletme ile karşılıklı görüşmenizde dile getirilebilir.)
- Gelin ve Damat için bekleyebilecekleri, üzerlerini değiştirebilecekleri bir oda var mı?
- Özellikle gelin ve damat için servise hazır halde bekletilebilecek yemek harika olur, resepsiyon sırasında hem çok heyecanlı olacaklar hemde gerçekten çok işleri olacak. Saatler sonra çok aç olduklarını hatırlayıp yemek servislerinin takip edilerek yapılması istenebilir.
- Düğün pastasını kim hazırlıyor? Eğer dışarıdan bir pasta siparişi verdiyseniz, kesmek ve servis etmek için ekstra ücret olup olmadığını sorunuz.Genelde pastayı getiren servis elemanına bahşih verilecektir,
Damat adayları “beyefendi bıçak kesmiyor” ibaresi duyarsanız şaşırmayın, bu durumda istyer istemez pamuk eller cebe gidiyor.
Eğer resepsiyon mekanı bu pastayı sizin için hazırlayacaksa, mutlaka resimlerini görerek karar veriniz.
Umarız bu öneriler sizin, iyi bir planlama yapmanız için, doğru noktadan başlamanızı sağlar!
Sizlere en iyi şekilde hizmet verebilecek organizasyon firmaları için lütfen tıklayınız.